Fatwa; Aale ash-Shaych

Fatwa van de Nobele Shaych, Mohammed Ibn Ibrahiem Aale ash-Shaych over het waarschuwen tegen Djamaa’at at-Tabliegh

Van Mohammed Ibn Ibrahiem voor uwe excellentie Prins Chaalid Ibn Sa’oed, hoofd van het gerespecteerde Koninklijke Gerechtshof, as-Salaam ‘alaykoem wa Rahmatoelaahie wa Barakatoeh, om verder te gaan:

“Ik heb de nobele correspondentie van uwe excellentie ontvangen (Num. 36/4/5-D op 21/1/1382 NH.) en hetgeen dat het bevatte van het verzoek dat aan uwe excellentie de Koning, is gedaan door Mohammed Ibn ‘Abdoel-Haamid al-Qaadirie, Shaah Ahmed Noeraanie, ‘Adoes-Salaam al-Qaadirie en Sa’oed Ahmed Dahlawie betreffende hun verzoek voor ondersteuning in het project van hun organisatie dat zij (Kulliyyatud-Daw’ah wat-Tabliegh al-Islaamiyyah) hebben genoemd, en tevens de pamfletten die bij hun verzoek waren toegevoegd.

Hierbij informeer ik uwe excellentie dat er geen enkel goeds in deze organisatie zit want voorzeker, het is een organisatie van innovatie en valsheid, hetgeen waar ik achter ben gekomen door het lezen van hun pamfletten welke waren toegevoegd bij hun verzoek. We hebben bemerkt dat het bestaat uit valsheid, innovatie en het uitnodigen naar het aanbidden van graven en shirk. Simpel gezegd, dingen waarover (wij) niet stil kunnen zijn.

Daarom, zullen wij (inshaa-Allaah) een weerlegging van deze organisatie naar voren brengen die hun misleiding naar voren zal brengen en hun valsheid zal stoppen.

Wij vragen Allaah om Zijn Religie te ondersteunen en Zijn Woord hoog te maken, wa salaam ‘alaykoem wa rahmatoelaahie wa barakatoeh.” (S-M-405 op 29/1/1382 N.H.).

[Zie het boek al-Qawl al-Baliegh fie thahdhier min djama'atoet-tabliegh door Shaych Hamoed at-Toewaydjarie blz. 289.]

0 reacties: